У Польщі назвали спосіб, як відрізати росію від грошей на війну

У Польщі назвали спосіб, як відрізати росію від грошей на війну

Укрінформ
Росію треба позбавити коштів, якими вона фінансує збройну агресію проти України, і виключити можливості обходу санкцій. Кошти російських олігархів мають піти на відбудову України.

Про це під час пресконференції у Варшаві заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський, передає Укрінформ.

“Величезні кошти - кількасот мільярдів валютних резервів, резерви російських олігархів, які нагромаджено у банках Європи та світу, потрібно конфіскувати для того, щоб притягти Росію до відповідальності, аби унеможливити їй ведення бойових дій зараз і змусити її заплатити за цю війну”, - заявив Яблонський.

Читайте також: Україна проситиме США визнати росію державою-спонсором тероризму

Він додав, що за ці кошти треба буде профінансувати відбудову України і відновлення європейських економік.

Заступник міністра підкреслив, що санкції, які донині було введено проти росії, є дуже важливим, але недостатнім кроком, оскільки росія активно шукає способи і прогалини, аби їх обійти.

Читайте також: Кошти від заморожених активів рф найближчим часом не надійдуть до України — Марченко

Найбільшою проблемою Яблонський назвав те, що росію все ще не відрізано від коштів за продаж нафти і газу.

Читайте також: Фінляндія конфіскувала два Ferrari і два моторні човни путінського олігарха Ротенберга

“А це головні джерела доходів, які дозволяють путіну фінансувати війну. Ми наголошуємо, що це ембарго (на енергоносії – ред.) має бути запроваджене якомога швидше”, - констатував польський дипломат.

За його словами, якщо деякі країни не готові ввести ембарго просто зараз, то має бути запроваджено перехідні механізми, наприклад, митний збір на енергоносії.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували активи російського олігарха Тимченка

Він зауважив, що деякі країни, зокрема Угорщина, Німеччина, Австрія, не хочуть вводити ембарго на енергоносії з рф. Однак їх потрібно переконувати у необхідності цього кроку. Коли цього не зробити, то путін і надалі маніпулюватиме цінами на енергоносії і збільшуватиме вплив на економіку країн Європи, переконаний Яблонський.

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Країни ЄС запровадили п'ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. Вони готують шостий пакет обмежувальних заходів, який може передбачати заборону на імпорт російських енергоносіїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-