Австрія не платить за газ рублями, це російський фейк – Негаммер

Австрія не платить за газ рублями, це російський фейк – Негаммер

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер назвав фейком російської пропаганди повідомлення про нібито оплату Австрією російського газу в рублях.

Як передає Укрінформ, про це глава австрійського уряду написав у Твіттері.

«До того, як тут почнуть поширюватися фейкові новини російської пропаганди. Звичайна річ, що OMV (австрійська нафтогазова компанія – ред.) продовжить оплачувати поставки газу з росії в євро. Австрія дотримується спільно узгоджених санкцій ЄС до крапки і коми», - заявив Негаммер.

Таким чином, австрійський канцлер відреагував на повідомлення російського державного агентства ТАСС, яке з посиланням на самого Негаммера заявило, про нібито прийняття Австрією російських умов про оплату газу в рублях.

Австрійське інформагентство APA повідомило, що канцлер Негаммер на Раді міністрів у середу заявив, що нафтогазова компанія OMV прийняла російські умови оплати, які, водночас, були класифіковані такими, що не порушують санкції.

Згідно з АРА, Австрія розраховується в євро на спеціальний рахунок у «Газпромбанку» за поставки російського газу. Там ця сума потім обмінюється самою росією на рублі.

Читайте також: Газпром заявив про припинення постачання газу до Польщі і Болгарії

Як повідомлялося, наприкінці березня президент рф путін підписав указ, згідно з яким країни, які запровадили санкції щодо росії за збройну агресію проти України, мають платити за газ у рублях, а не в доларах чи євро. Більшість країн ЄС, які купують газ у росії, відмовилися це робити. Єврокомісія визнала ультиматум москви незаконним.

Фото:  ÖVP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-