Газпром заявив про припинення постачання газу до Польщі і Болгарії

Газпром заявив про припинення постачання газу до Польщі і Болгарії

Укрінформ
Російським монополістом Газпром повністю призупинив постачання газу болгарській компанії «Булгаргаз» та польській PGNiG у зв'язку з несплатою в рублях.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі російського концерну.

«Станом на кінець робочого дня 26 квітня «Газпром експорт» не отримав платежі за постачання газу у квітні від компаній «Булгаргаз» (Болгарія) та PGNiG (Польща) у рублях… У зв’язку з цим «Газпром експорт» повідомив «Булгаргаз» і PGNiG про призупинення постачання газу, починаючи з 27 квітня і до моменту здійснення оплати відповідно до порядку, встановленого Указом (президента росії - ред.)», - йдеться у повідомленні.

У «Газпромі» також заявили, що оскільки Болгарія та Польща є транзитними державами, у разі несанкціонованого відбору російського газу із транзитних обсягів постачання для транзиту будуть скорочені на цей обсяг.

26 квітня представник уряду Польщі зі стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський заявив, що Варшава не має наміру оплачувати газ у рублях.

Міністерство економіки Болгарії вважає, що росія запропонувала платити за газ на умовах, які суперечать контракту та створюють «значні ризики для Болгарії, у тому числі здійснення платежів без отримання будь-яких постачань газу з російської сторони».

Читайте також: Польща запровадила санкції проти Газпрому та російських олігархів

1 квітня президент росії володимир путін особливим Указом зобов'язав вести розрахунки за газ тільки в рублях з країнами, які уряд росії визнав «недружніми» за їхню позицію щодо повномасштабного російського вторгнення 24 лютого в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-