Канада та Британія вимагають відповідальності для гвалтівників з армії рф в Україні

Канада та Британія вимагають відповідальності для гвалтівників з армії рф в Україні

Укрінформ
Великобританія та Канада будуть спільно домагатися відповідальності для російських військових, які чинили сексуальне насильство в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у статті спільного авторства міністрів закордонних справ Канади та Великобританії Мелані Жолі та Ліз Трасс.

“Ми ніколи не забудемо страхітливі сцени із Бучі після російської окупації та обурливі вчинені злочини, особливо проти жінок. Об’єднане Королівство та Канада віддані боротьбі із цими жахливими вчинками та використанням сексуального насильства у війні, й рішуче налаштовані протягнути до відповідальності їх виконавців”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Малюська впевнений, що довести вину рашистських убивць і гвалтівників буде не надто складно

Зазначається, що подібне насильство “використовується як систематична зброя для підкорення та чинення тиску на жінок”.

“Воно - таке само руйнівне у конфлікті, як міни й хімічна зброя - обоє з яких заборонені міжнародними угодами - але не отримує такого самого серйозного ставлення”, - зауважили автори.

Читайте також: Зеленський вважає, що поняття «рашизм» увійде в історію

Жолі та Трасс наголосили, що міжнародна спільнота “мусить посилити реагування та вжити усіх заходів для припинення цієї практики”.

“Об’єднане королівство та Канада роблять усе можливе, аби всі відповідальні за злочини Путіна постали перед судом за всією суворістю закону”, - запевнили дипломати.

Читайте також: Влада робить усе, щоб притягнути до відповідальності кожного воєнного злочинця - Президент

Нагадаємо: в Україні триває повномасштабне вторгнення військ рф. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-