Азербайджан не розраховуватиметься за російський газ рублями – SOCAR

Азербайджан не розраховуватиметься за російський газ рублями – SOCAR

Укрінформ
Азербайджанська державна нафтова компанія SOCAR спростувала інформацію російських ЗМІ про те, що Азербайджан, нібито, буде розраховуватись за імпортований з росії газ в рублях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють російські ЗМІ.

"У понеділок була поширена інформація, що Азербайджанська Республіка оплачуватиме в рублях вартість газу, що імпортується з росії. Ця інформація не відображає дійсності", - заявили в SOCAR.

Читайте також: Дефолт росії на початку травня став більш імовірним

Як повідомляється, наразі постачання російського газу до Азербайджану здійснюється в рамках договору про сезонний обмін природним газом, підписаним в липні 2021 року між держкомпанією "Азерконтракт" та групою "Газпром". Термін дії угоди - до 2023 року.

Договір передбачає постачання газу з Азербайджану до рф в літній сезон та аналогічних обсягів газу з Росії до Азербайджану в зимовий сезон. Обсяги постачань залежатимуть від рівня видобутку та споживання газу в країні у літні місяці.

Читайте також: Азербайджан направив ще 29 тонн гумдопомоги для українців

Міністр енергетики Азербайджану Пярвіз Шахбазов раніше заявляв, що контракт передбачає поставки на рівні 0,5 млн кубометрів газу на добу. "Азерконтракт" у 2021 році забезпечив поставки до росії 326,5 млн кубометрів газу в рамках контракту із сезонного обміну газом.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня член Сенату Франції, представниця групи «Зелених» Мелані Фогель заявила, що Європейський Союз повинен запровадити повне ембарго на закупівлю енергоносіїв у росії, в тому числі газ, нафту та вугілля, а також ввести заборону на співробітництво в ядерній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-