Французька сенаторка закликає до повного ембарго на газ та нафту з росії

Французька сенаторка закликає до повного ембарго на газ та нафту з росії

Укрінформ
Європейський Союз повинен запровадити повне ембарго на закупівлю енергоносіїв у росії, в тому числі газ, нафту та вугілля, а також ввести заборону на співробітництво в ядерній галузі.

Про це в коментарі Guildhall заявила член Сенату Франції, представниця групи «Зелених» Мелані Фогель, передає Укрінформ.

«Я думаю, що це абсолютно очевидно, що запроваджених Заходом санкцій недостатньо, інакше війну було б уже припинено. Ми маємо переходити на новий рівень санкційного тиску – повне ембарго на нафту, газ та вугілля з росії, а також повну заборону співробітництва в ядерній сфері.

Адже саме ці позиції дозволяють фінансувати війну, дозволяють отримувати російському режиму кошти для вбивств українців. Також, як французькому сенатору, мені непросто, але треба говорити про необхідність виходу з росії французьких компаній, таких як Total, які продовжують роботу в росії», - сказала вона.

Читайте також: Україна запропонувала комплексний підхід для позбавлення ЄС залежності від енергоресурсів російської федерації

На переконання Фогель, відмова від газу та нафти в ЄС - питання не технічне, а політичне.

«Так, ми щиро говоримо про те, що відмова від російських енергоносіїв вплине і на країни в Європейському Союзі, особливо на ті, які зробили себе залежними від російського газу, у тому числі Францію. Але це відповідальність ЄС - продумати рішення і знайти вихід, надати сприяння для тих країн, які найбільше будуть схильні до впливу в результаті відмови.

Ми маємо розробити механізми прямо зараз, посилити альтернативні джерела отримання агресії та бути готовими до наступної зими. Члени ЄС повинні розподілити цю відповідальність і не кидати, наприклад, Німеччину, яка дуже залежить від росії, це не буде просто, але ми здатні і можемо це зробити», - зазначила Фогель.

Як повідомлялось, раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що очікує, що шостий пакет санкцій ЄС може включити обмежувальні заходи щодо російського Сбербанку, а також механізм нафтового ембарго проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-