Україна запропонувала комплексний підхід для позбавлення ЄС залежності від енергоресурсів рф

Україна запропонувала комплексний підхід для позбавлення ЄС залежності від енергоресурсів рф

Укрінформ
Україна запропонувала комплексний підхід для позбавлення Європейського Союзу залежності від російських енергоресурсів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"Українська сторона запропонувала комплексний підхід для позбавлення Європейського Союзу залежності від російських енергоресурсів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, мова йде про заміщення російських вуглеводнів поставками з інших джерел (збільшення використання скрапленого природного газу та поставок нафти танкерами).

Також Україна закликає до погодження 9-місячного строку відмови від російської нафти, що дасть постачальникам з інших країн можливість укласти контракти з європейськими клієнтами та збільшити видобуток. Пропонується і відмова від російського ядерного палива.

Читайте також: Франція намагається переконати партнерів у необхідності ембарго на імпорт нафти з рф

До газу, який транспортується до ЄС, Україна пропонує застосувати так звану «іранську модель» санкцій, за якої оплата за поставлений газ буде зберігатися на спеціальних європейських рахунках, допоки рф не припинить агресію і не відшкодує завдані збитки.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив у розмові з очільником МЗС Мальти Яном Боргом на необхідності включення нафтового ембарго у шостий пакет санкцій ЄС проти російської федерації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-