Дефолт росії на початку травня став більш імовірним

Дефолт росії на початку травня став більш імовірним

Укрінформ
Суверенний дефолт росії став імовірнішим після того, як у середу американські регулятори ринку облігацій оголосили про те, що кремль не виконав своїх зобов'язань з обслуговування держборгу рф, запропонувавши кредиторам відсоткові виплати за доларовими облігаціями в рублях.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Газета The Wall Street Journal зазначає, що платежі в рублях були здійснені 6 квітня після того, як американський банк JPMorgan відмовився перевести держателям російських облігацій 649 млн дол., які знаходяться на заморожених в результаті санкцій рахунках центрального банку росії.

Якщо росія не виплатить цю суму до 4 травня, коли спливає так званий пільговий період, вона формально опиниться в стані дефолту або, як пишуть аналітики рейтингового агентства Moody's, така ситуація може розглядатися як дефолт.

За підрахунками The Wall Street Journal, борги, які Москва відмовляється обслуговувати, становлять 6 млрд дол.

Міністерство фінансів росії заявляє, що воно виконало зобов'язання, спробувавши виплатити відсотки за боргами в рублях.

Інвестори, які купують страхові інструменти, що захищають власників російських державних облігацій у разі дефолту, оцінюють його ймовірність у 93%.

Читайте також: Банкрутство Росії є лише питанням часу - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Фото: thequote.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-