ЄС розширив список санкцій за фінансування ядерної програми Північної Кореї

ЄС розширив список санкцій за фінансування ядерної програми Північної Кореї

Укрінформ
Євросоюз оголосив про розширення списку осіб та установ, на яких поширюються обмежувальні заходи за участь у фінансуванні ядерної програми Північної Кореї.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС додала вісьмох осіб та чотири установи до переліку суб’єктів, на яких поширюються обмежувальні заходи проти КНДР. Ці заходи включають заборону на подорожі, заморожування активів та заборону надання фондів або інших фінансових ресурсів», - йдеться у повідомленні.

Нові санкції ЄС поширюються на керівників ключових інституцій, що залучені до розвитку ракетної програми КНДР, а також на осіб, що причетні до фінансування незаконних програм цієї країни у сфері озброєння.

«ЄС рішуче налаштований запобігти витоку компонентів, фінансування або знань, що можуть бути використані КНДР для підтримки та розвитку незаконних програм озброєння. ЄС закликає Північну Корею зупинити дестабілізуючі дії, поважати власні зобов’язання відповідно до міжнародного законодавства та відновити діалог з усіма залученими сторонами», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Штати запровадили нові санкції проти КНДР через розробку зброї масового знищення

Після цього рішення санкційний список Євросоюзу проти КНДР налічує 65 осіб. Крім цього, ЄС заморозив активи 13 установ у рамках окремого рішення. Він також підтримує всі відповідні Резолюції Ради Безпеки ООН, які запроваджують такі санкції проти 80 осіб та 75 установ.

Сьогоднішнє рішення прийнято за письмовою процедурою, та буде оприлюдненим в Офіційному журналі ЄС.

Як повідомлялося, ЄС запровадив обмежувальні заходи проти КНДР у відповідь на розвиток цією країною ядерної зброї та програм зі створення балістичних ракет. Така діяльність КНДР є прямим порушенням багатьох резолюції РБ ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-