Штати запровадили нові санкції проти КНДР через розробку зброї масового знищення

Штати запровадили нові санкції проти КНДР через розробку зброї масового знищення

Укрінформ
США запровадили нові санкції проти Північної Кореї, яка продовжує розробляти зброю масового знищення та балістичні ракети і проводить їх випробування на порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Про це повідомляє Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти п’яти установ через їхню участь у програмах КНДР щодо розробки зброї масового знищення та балістичних ракет, що порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН», - зауважили в американському відомстві.

Нові обмеження запроваджені проти міністерства ракетної промисловості Північної Кореї та чотирьох торговельних корпорацій, які перебувають під його контролем.

Зазначається, що КНДР провела випробування балістичних ракет 26 лютого й 4 березня цього року. Уряд Сполучених Штатів проаналізував запуски та дійшов висновку, що «вони пов'язані з новою системою міжконтинентальних балістичних ракет, яку розробляє КНДР». Ця система була представлена під час параду до річниці створення Трудової партії КНДР 10 жовтня 2020 року.

У Вашингтоні вважають, що мета останніх випробувань передбачає оцінку системи перед тим, як КНДР планує провести випробування на повній відстані, що може бути замасковане під космічний запуск. Зазначається, що Пхеньян провів ще один запуск балістичної ракети 24 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея разом із білоруссю, Сирією й Еритреєю на початку березня проголосувала в Генеральній Асамблеї ООН проти резолюції, яка вимагала від росії негайно вивести війська з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-