Зеленський: Друзі Росії - Північна Корея, Еритрея, Сирія, Білорусь й інших не буде

Зеленський: Друзі Росії - Північна Корея, Еритрея, Сирія, Білорусь й інших не буде

Укрінформ
Росію на Генеральній асамблеї ООН підтримали лише чотири країні - Північна Корея, Еритрея, Сирія, Білорусь, й більше друзів вона не матиме, оскільки не вміє жити в мирі.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Блискучий результат на Генеральній Асамблеї ООН: 141 країна підтримала резолюцію, яка вимагає від Росії негайно забратися з України. 141 держава за нас, за Росію тільки чотири. Чотири держави, які проголосували проти нас, ось перелік: Північна Корея, Еритрея, Сирія, Білорусь. Ось такий список, ось такі друзі, а інших і не буде у держави, яка не вміє жити в мирі», - зазначив Президент.

Він також розповів, що у середу продовжував комунікацію з міжнародними партнерами, антивоєнною коаліцією, зокрема з очільниками урядів Норвегії, Ізраїлю, з президентом Казахстану, еміром Катару, президентом Європейської Ради, прем’єр-міністром Канади та президентом Польщі.

Як повідомлялося, Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення Росії в Україну й вимагає від РФ негайно вивести війська з української території.

Рішення було ухвалено безпрецедентною кількістю голосів під аплодисменти - «за» проголосували 141 країна, «проти» - 5, утрималися - 35. Проти проголосували Росія, Білорусь, Північна Корея, Еритрея, Сирія.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-