Італія може стати незалежною від російського газу у другій половині 2023 року

Італія може стати незалежною від російського газу у другій половині 2023 року

Укрінформ
Італія може позбутися залежності від російського газу в другій половині 2023 року. 

Про це заявив міністр з питань екологічного переходу Роберто Чінголані, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«На мій погляд, в короткостроковій перспективі ми повинні припинити постачання газу з росії, в тому числі і з етичних міркувань», - сказав Чінголані в інтерв'ю газеті La Stampa.

За його словами, італійський уряд вважає, що до другої половини наступного року Італія може стати майже повністю незалежною від російського газу.

Чінголані додав, що стратегія уряду заснована, з одного боку, на виході на повну потужність існуючих газопроводів з новими контрактами, а з іншого - на збільшенні потужностей Італії з регазифікації.

Зазначається, що Італія отримує близько 40% імпортованого газу з росії і прагне диверсифікувати свої джерела енергії після вторгнення Україну, подальших західних санкцій і ризику збоїв.

Читайте також: Галущенко сказав, що допоможе Європі подолати енергозалежності від росії

Італія вже підписала угоди з Алжиром, Єгиптом і Республікою Конго, щоб допомогти замінити частину газу з 29 млрд кубометрів на рік, які отримує з росії.

За словами Чінголані, італійський уряд планує наступного тижня відвідати інші країни, особливо в Африці, для переговорів щодо нових газових контрактів.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня США і ЄС оголосили про велику угоду з постачання скрапленого природного газу (СПГ) для ослаблення залежності Європи від російських енергоресурсів. Згідно з угодою, до кінця року США поставлять до ЄС щонайменше 15 млрд кубометрів СПГ.

Австралія, Британія, Канада і США ввели пряму заборону на покупку російської нафти, але 27 членів ЄС не змогли домовитися про ембарго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-