Єврокомісія виділила €20 мільярдів німецьким компаніям, що постраждали через війну рф з Україною

Єврокомісія виділила €20 мільярдів німецьким компаніям, що постраждали через війну рф з Україною

Укрінформ
Єврокомісія підтримала представлену Німеччиною схему державної підтримки компаній і підприємств на суму €20 мільярдів для компенсації економічної шкоди внаслідок російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Укрінформ.

«За допомогою цієї схеми на €20 мільярдів Німеччина підтримає компанії в усіх секторах, що постраждали унаслідок кризи та відповідних санкцій. Це важливий крок для пом’якшення економічного удару, пов'язаного з війною путіна проти України. Ми продовжуємо стояти поряд з українцями. Водночас ми тісно співпрацюємо з країнами-членами для того, щоб забезпечити вчасні, скоординовані та ефективні заходи національного захисту в умовах Спільного ринку», - заявила виконавчий віцепрезидент Єврокомісії з політики конкуренції Маргрете Вестагер.

Читайте також: Єврокомісія чекає від України відповіді на другу частину опитувальника щодо членства в ЄС

Зазначається, що допомога буде доступною для компаній усіх розмірів та спеціалізації, за винятком фінансового сектору, інтереси яких постраждали внаслідок геополітичної кризи. Форми надання допомоги можуть бути різними – від прямих грантів та податкових пільг до фінансових гарантій і кредитів.

Подібну схему економічної підтримки на €836 мільйонів (PLN 3.9 мільярда) Єврокомісія ухвалила і для державної допомоги в Польщі для агропромислового сектору, що також постраждав унаслідок російської агресії проти України. Допомога призначена для всіх фермерських господарств, що зазнають збитків у зв’язку із підвищенням цін на добрива.

Для реагування на наслідки неспровокованої російської війни проти України 23 березня Європейська комісія ухвалила Тимчасові рамкові правила державної допомоги, що надають державам-членам гнучкий інструмент для захисту національного бізнесу із дотриманням норм та правил конкуренції в умовах Спільному ринку ЄС.

Читайте також: Статус кандидата у члени ЄС для України у червні: наскільки це реально?

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

ЄС застосував п’ять послідовних пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв, зокрема нафти, що на сьогодні залишається головним джерелом живлення російської «машини війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-