Єврокомісія чекає від України відповіді на другу частину опитувальника щодо членства в ЄС

Єврокомісія чекає від України відповіді на другу частину опитувальника щодо членства в ЄС

Укрінформ
Європейська комісія отримала від України першу частину анкети-опитувальника, яку треба було заповнити для отримання статусу країни-кандидата на членство в ЄС, та чекає на другу частину цієї анкети з відповідями на питання щодо дотримання законодавства ЄС.

Про це у Брюсселі під час брифінгу повідомив речник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Зеленський та органи української влади передали першу частину відповідей (на питання анкети – ред.). Ми чекаємо на їхні відповіді на другу частину, і після цього будемо старанно працювати над нашими висновками. Але ми не будемо зараз визначати якісь часові рамки для цього. Як ми й говорили раніше, ми будемо робити це так швидко й старанно, як можемо», - сказав Мамер.

Він уточнив, що перша частина опитувальника стосується економічних та політичних критеріїв членства країни-аспіранта, а друга частина – її адаптації до так званого EU Аcquis Сommunautaire – законодавчих норм Європейського Союзу.

«Ми отримали відповіді на першу частину, і ми отримаємо відповіді на питання другої частини, коли українська влада завершить роботу над ними. Коли це станеться – краще питати у української сторони», - додав речник Єврокомісії.

Читайте також: Статус кандидата у члени ЄС відкриє для України безпрецедентні можливості - Зеленський

Як повідомлялося, вчора, 18 квітня, Президент України Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 18 квітня зазначила, що наступний етап - це заповнення другої частини опитувальника, яку Україна вже отримала. Вона запевнила, що урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення і цієї частини, що охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

10 березня у Версалі (Франція) відбувся саміт лідерів ЄС, на якому вони визнали європейські прагнення та європейський вибір України і запропонували Єврокомісії надати свої висновки щодо заявки України на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-