У росії зупиняється виробництво танків - розвідка

У росії зупиняється виробництво танків - розвідка

Укрінформ
У російській федерації зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

"На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок введених санкцій. «Уралвогонзавод» (Нижній Тагіл) - це російський виробник бронетехніки, в першу чергу, основного танка рф Т-72. Від початку війни в Україні підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами. Збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність коштів для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін та матеріали та комплектуючі (зокрема, броньована сталь) – ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, попри широко розрекламоване "імпортозаміщення", росія не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без продовження постачань імпортних комплектуючих.

"Відтак, завод вимушений шукати розв'язання фінансових проблем, в тому числі вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, в тому числі танків Т-90 і Т-14 (Армата)", - повідомили в ГУР.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти 60 провідних компаній російського ВПК

За інформацією української розвідки, на Уралвагонзаводі створено "оперативний штаб". Основним напрямком роботи він визначив ремонт військової техніки, пошкодженої у війні з Україною.

Читайте також: Втрата «Москви» змусить рф переглянути свою позицію в Чорному морі – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у росії через інфляцію та міжнародні санкції буксує виконання військового замовлення. А наполягання міністерства оборони рф на фіксації цін призводить лише до збитків для визначеного "єдиного виконавця" військового замовлення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-