Втрата «Москви» змусить рф переглянути свою позицію в Чорному морі – британська розвідка

Втрата «Москви» змусить рф переглянути свою позицію в Чорному морі – британська розвідка

Укрінформ
Затоплення російського крейсера «Москва», який відігравав ключову роль в російському флоті, ймовірно, призведе до перегляду росією своєї морської позиції в Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«росія визнала, що ракетний крейсер «Москва» проєкту «Слава» затонув. Будучи флагманом чорноморського флоту рф, «Москва» відігравала ключову роль і як командний корабель, і як вузол ППО», - зазначили в британській розвідці.

Там додали, що це вже друга втрата «ключових військово-морських об’єктів» росії з моменту вторгнення в Україну. Так, 25 лютого у районі порту Бердянська українські війська знищили великий десантний корабель рф “Саратов”.

«Обидві події (затоплення «Саратова» та «Москви» - ред.), ймовірно, призведуть до перегляду росією своєї морської позиції в Чорному морі», - резюмували в британському оборонному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що крейсер російського чорноморського флоту «Москва» внаслідок удару українською протикорабельною ракетною системою «Нептун» отримав істотні пошкодження. Згодом міноборони рф повідомило про затоплення крейсера.

Судно «Москва» було одним із трьох крейсерів класу «Слава» у складі російського флоту. Введена в експлуатацію в 1979 році, «Москва» повернулася до робочого стану лише у 2021 році після завершення масштабної реконструкції, спрямованої на покращення можливостей корабля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-