ЄС запровадив санкції проти 60 провідних компаній російського ВПК

ЄС запровадив санкції проти 60 провідних компаній російського ВПК

Укрінформ
Євросоюз запровадив санкції проти 60 провідних промислових компаній Росії через військову операцію та агресію Москви в Україні.

Вони перераховані в Офіційному журналі ЄС, у якому в ніч проти суботи опубліковано відповідні нормативні акти, передає Укрінформ із посиланням на ЗМІ країни-окупанта.

До чорного списку потрапили "Сухий", "Туполєв", ракетно-космічний центр "Прогрес", Калашников, "Алмаз-Антей", "Уралвагонзавод", Російська Залізниця, "Камаз", "Севкомфлот", "Севмаш".

ЄС заборонив надання всім цим компаніям доступу до ринку капіталу та будь-яких видів фінансових послуг, надання технічної допомоги або торгівлі з ними продукцією та технологіями військового чи подвійного призначення, а також технологіями та обладнанням для видобутку нафти на шельфі та в полярних широтах.

Також Євросоюз ввів санкції проти Міноборони РФ, СЗР, "Оборонпрому" та "Рособоронекспорту" і запровадив жорсткі фінансові та технологічні обмеження проти військово-промислового, енергетичного, авіабудівного та фінансового секторів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-