ЮНЕСКО працює над кількома проєктами для убезпечення журналістів у зоні конфлікту

ЮНЕСКО працює над кількома проєктами для убезпечення журналістів у зоні конфлікту

Укрінформ
ЮНЕСКО від початку повномасштабної війни рф проти України почала працювати з Міжнародною федерацією журналістів, НСЖУ і «Репортерами без кордонів», аби впевнитися, що журналісти, які працюють у небезпечних умовах, повністю захищені.

Про це сказав керівник Відділу ЮНЕСКО з питань свободи вираження поглядів та безпеки журналістів Гільєрмо Канела на семінарі «Безпека журналістів, які висвітлюють війну в Україні», передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал НСЖУ.

«Ваша робота полягає в тому, щоб збирати інформацію в контексті війни. Ваша робота – це бути свідками, збираючи докази того, що діється насправді. Ваша робота є дуже важливою в таких ситуаціях. Вона не тільки може врятувати життя людей, але також вона є важливим елементом для подальшої відповідальності винних», - підкреслив представник ЮНЕСКО.

Він поінформував, що ЮНЕСКО разом з «Репортерами без кордонів» та МФЖ працює над кількома проєктами, що забезпечуватимуть журналістів, які працюють у зоні конфлікту, захисним обладнанням: бронежилетами, касками тощо. Також працює "гаряча лінія" для підтримки журналістів, які хочуть отримати додаткову інформацію. ЮНЕСКО презентує тренінг та спеціальний посібник з безпеки журналістів українською мовою.

«На жаль, незважаючи на всі наші зусилля, наш генеральний директор вже підтвердив загибель 7 наших співробітників, що є великою трагедією. Наше завдання полягає не тільки в тому, щоб винних притягнули до відповідальності, а й пересвідчитися в тому, щоб у майбутньому ця цифра не зростала і винні в загибелі наших колег були покарані. Те, що з ними сталося, неприйнятно. ЮНЕСКО буде спостерігати, щоб усі винні понесли відповідальність», - сказав Канела.

Читайте також: Нацрада запускає проєкт Мedia Heart of Ukraine - історії про інформаційний спротив

Він запевнив, що ЮНЕСКО готова підтримувати журналістів, які працюють на передовій. Він також відзначив важливість забезпечити їхню цифрову безпеку, особливо жінок, які працюють в зоні військового конфлікту.

Як повідомлялося, станом на 12 квітня було відомо про загибель 20 журналістів, у тому числі представників іноземних ЗМІ, унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-