Білорусь обмежила вивезення крупів, макаронів, консервів, цукру, солі

Білорусь обмежила вивезення крупів, макаронів, консервів, цукру, солі

Укрінформ
Уряд білорусі у зв'язку з підвищеним попитом у прикордонних районах запровадив обмеження на вивезення борошна, крупів, цукру, солі, окремих видів консервів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі білоруської ради міністрів.

Так, з білорусі до країн за межами Євразійського економічного союзу тепер можна вивозити: до одного кілограма борошна (гречаного, пшеничного), крупів (гречаної, рисової, манної, вівсяної, вівсяних пластівців, пшона), цукру, солі, макаронних виробів; до одного літра олії; до трьох банок м'ясних, молочних та рибних консервів (за винятком дитячого харчування).

«Постанова прийнята для захисту внутрішнього ринку у зв'язку з підвищеним попитом у прикордонних районах на бакалійні товари, які фізособи купують комерційними партіями для вивезення за межі білорусі», - йдеться у повідомленні уряду рб.

Обмеження не поширюються на товари, куплені в магазинах безмитної торгівлі, які розташовані у пунктах пропуску на кордоні білорусі.

Раніше, 7 квітня, білоруський уряд заявляв про запровадження державного регулювання цін на низку непродовольчих товарів (мило, туалетний папір, серветки, підгузки, гігієнічні пакети, засоби для миття та чищення, зубну пасту, взуття, панчішно-шкарпеткові вироби для дітей).

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося та здійснюється у тому числі і з території Білорусі.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам

Після початку війни проти росії і білорусі були запроваджені масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-