Єврокомісія готує шостий пакет санкцій проти рф, який включає обмеження щодо нафти

Єврокомісія готує шостий пакет санкцій проти рф, який включає обмеження щодо нафти

Укрінформ
Європейська Комісія вже розпочала роботу над шостим пакетом санкцій проти російської федерації, включаючи обмеження на експорт російської нафти.

Про це сьогодні у Люксембурзі перед початком зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив керівник зовнішньополітичного відомства Литви Ґабріелюс Ландсбергіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато чого відбувається зараз. Європейська Комісія була дуже чіткою в тому, що ми починаємо працювати над шостим пакетом (санкцій), де розглядається варіант щодо нафти. Це означає, що робота вже розпочалася у досягненні консенсусу. Сподіваюся, цього разу це спрацює. Щоб відповісти на запитання, що треба зробити, краще поїхати до Києва, відвідати Ірпінь, Бучу і побачити все на власні очі, чому ми маємо застосувати санкції», - сказав литовський урядовець.

Відповідаючи на запитання щодо можливості діалогу з російським лідером, Ландсбергіс зауважив, що бачив багато щирих зусиль з боку впливових європейських лідерів до такої розмови, але висловив сумнів, що російський президент є договороспроможним, зокрема, для правового обговорення його відповідальності за все, що відбувається.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань якої є розгляд ситуації в Україні та надання подальшої допомоги народу України у боротьбі з російським військовим вторгненням.

Читайте також: ЄС оцінює ефективність своїх санкцій проти Росії та готує наступні кроки – Боррель

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Європейський Союз вжив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-