Вулицями німецьких міст прокотилися автодемонстрації «ображених» росіян

Вулицями німецьких міст прокотилися автодемонстрації «ображених» росіян

Фото, відео
Укрінформ
У неділю в низці німецьких міст пройшли проросійські «автопробіги».

Про це повідомляє Укрінформ.

Один з найбільших відбувся у Ганновері, де вулицями проїхали понад близько 350 автомобілів, обвішаних російськими та радянськими прапорами. Заявлений девіз демонстрації - «Проти мови ворожнечі, проти знущань та дискримінації російського населення».

Читайте також: Буча, Ірпінь, Гостомель: у Києві замінили назви міст-героїв часів Другої світової

Їхати «ображеним» довелося повз контрдемонстрацію, яка зібрала, за даними поліції, щонайменше вдесятеро більше учасників з українськими прапорами.

Напередодні міністр внутрішніх справ землі Нижня Саксонія Борис Пісторіус попередив, що поліція не буде толерувати російську військову пропаганду на німецьких вулицях, і нагадав, що використання символів, які прославляють російську війну в Україні, літер Z і V або інших знаків, може вести до штрафів і адміністративних покарань.

Читайте також: Пропаганда та пісні про путіна: рашисти в Енергодарі створили свою радіостанцію

У Штутгарті, в Південній Швабії, низці інших регіонів також відбулися подібні «автопробіги проти дискримінації російськомовних».

А ось влада Франкфурта заборонила проведення подібної акції, в якій планували взяти участь майже 700 машин, запропонувавши росіянам не ховатися в автомобілях, а вийти на вулиці.

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила за останню добу

Перша подібна демонстрація на близько 400 автомобілях пройшла минулої неділі в Берліні і викликала велике обурення багатьох людей у Німеччині.

Повністю відмовити в проведенні демонстрацій у Німеччині на можуть, адже постійно повторюють, що свобода зібрань є великим надбанням демократії. Утім, подібні акції росіян викликають дедалі більше роздратування серед місцевих жителів.

Між тим, у Німеччині не припиняються вже півтора місяця демонстрації на підтримку України.

Читайте також: Пропаганда рф генерує фейки щодо «жорстокого» поводження з полоненими в Україні - ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, завершилася акція з блокування виїзду вантажівок із Польщі до білорусі через пункт пропуску в Корощині. Вимоги протестувальників щодо заборони для проїзду транспорту російських і білоруських перевізників у межах ЄС ураховані у п’ятому пакеті санкцій проти росії, тож вони вирішили не продовжувати блокування.

Фото: tagesschau, bild, zdf

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-