Пропаганда рф генерує фейки щодо «жорстокого» поводження з полоненими в Україні - ЦПД

Пропаганда рф генерує фейки щодо «жорстокого» поводження з полоненими в Україні - ЦПД

Укрінформ
російські пропагандисти намагаються донести до редакцій провідних світових засобів масової інформації викривлену інформацію про «жорстоке» поводження української армії з російськими військовополоненими.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національноЇ безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

«російський пропагандист владімір соловйов закликав власну аудиторію генерувати електронні листи щодо нібито знущань українських військовослужбовців над полоненими з армії рф», - ідеться у повідомленні.

Для спрощення виконання цього завдання соловйов надав адептам російської пропаганди детальну інструкцію, що містить: перелік адрес електронних поштових скриньок провідних західних ЗМІ; супровідний текст листа («если вы не владеете английским языком…»); посилання на фейкові матеріали про жорстокість до полонених рф та мирного населення; відео, що є «доказами» жорстокості української армії.

Читайте також: Пропагандисти рф планують використати вбитих українців для створення фейків – Зеленський

У ЦПД зауважили, що таким нехитрим методом рф прагне переламати хід подій та схилити Захід на свій бік, однак цивілізоване суспільство вже давно все зрозуміло.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації оприлюднив добірку фейків росії навколо того, що Україна начебто здійснювала ядерні розробки, щоб «підірвати європейську безпеку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-