Пропагандисти рф планують використати вбитих українців для створення фейків – Зеленський

Пропагандисти рф планують використати вбитих українців для створення фейків – Зеленський

Укрінформ
Пропагандисти рф планують використати тіла вбитих українців для створення чергового фейку, мета якого - звинуватити в масових вбивствах українських військових.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час відеозвернення на 43-й день повномасштабної російсько-української війни, передає кореспондент Укрінформу.

«Надходить все більше інформації про те, що російські пропагандисти готують так би мовити дзеркальну відповідь на шок усіх нормальних людей від побаченого в Бучі. Збираються так показати жертв у Маріуполі, ніби це не російські військові їх вбили, а нібито українські захисники міста», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський хотів би бачити Індію серед країн-гарантів безпеки України

За його словами, для цього загарбники збирають трупи українців на вулицях, вивозять їх і можуть використовувати в інших місцях, відповідно до розроблених пропагандистських сценаріїв.

«Ми маємо справу із загарбниками, в яких не залишилося нічого людського. Щоб виправдати власні вбивства, вони беруть убитих людей просто як декорації, як пропагандистський реквізит», - констатував Президент.

Читайте також: Зеленський сумнівається, що рф використає ядерну зброю: Це означає втратити все

Він наголосив, що такі дії є окремим воєнним злочином, за який кожен із пропагандистів понесе відповідальність. Зеленський підкреслив, що все більше держав світу підтримують необхідність повного і прозорого розслідування всіх воєнних злочинів російських загарбників на території України.

Глава держави запевнив, що кожне вбивство буде розкрито, кожен із катів буде знайдений – усі, хто вчиняв зґвалтування чи мародерства, будуть встановлені.

Він наголосив, що відповідальність неминуча.

Читайте також: Поліція достеменно знатиме про факти згвалтувань на зайнятих ворогом територіях після звільнення

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежали десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-