Зеленський хотів би бачити Індію серед країн-гарантів безпеки України

Зеленський хотів би бачити Індію серед країн-гарантів безпеки України

Укрінформ
Україна та Індія можуть мати особливі та потужні відносини, водночас Індія намагається балансувати у відносинах з російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю індійському ЗМІ Republic Media Network повідомив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на питання щодо двосторонніх відносин та щодо посередництва Індії в питанні війни.

«Я вважаю, що все починається з людських відносин і довіра між державами – це довіра між лідерами цих держав. І у мене було дві розмови з прем‘єр0міністром Моді. І мені здається, я цього дуже хотів би, що ми перегортаємо сторінку відносин між Україною й Індією, між нашими країнами. Я б дуже хотів би, щоб ці відносини були особливі та потужні», - заявив Зеленський.

Він відзначив, що Індія завжди мала тісні стосунки з колишнім СРСР, а індійські студенти ще за радянських часів навчались в українських вишах. Водночас зараз росія та Україна – це дві держави, між якими Індія намагається балансувати.

«Я знаю, що непросто мати такий баланс між Україною і росією для Індії. Я розумію, що це вибір лідера, який не хоче втратити якісь відносини, але при цьому відкрито засуджує агресію росії і підтримує Україну. Але я хочу сказати, що є вирішальні моменти, вирішальні час, коли мудрість - це не є тільки єдиним рішенням. Бо мудрість це не тільки баланс між воюючими державами. Мудрість, мені здається, це ще бачити – що попереду», - заявив Зеленський та додав, що наразі весь світ засуджує російську федерацію за нічим не спровоковану агресію проти України.

Він подякував за гуманітарну та дипломатичну допомогу Індії та висловив сподівання, що вона стане одним з гарантів безпеки України.

«Я б дуже хотів, щоб він (прем’єр-міністр Моді – ред.) думав про те, щоб з’явитись серед гарантів безпеки України. А тут вже не буде балансу і тут не тільки мудрість, тут ще відкрита позиція, тому що це будуть гарантії безпеки для України», - наголосив Зеленський.

Глава держави заявив, що хотів би особливих відносин між людьми та владою двох країн, адже наші народи сповідують однакові цінності.

«Коли вбивають наших дітей, я думаю вам в Індії також боляче», - відзначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 квітня унаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну уже загинули, за інформацією ювенальних прокурорів, 167 дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-