ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила за останню добу

ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила за останню добу

Укрінформ
Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував упродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що міноборони рф повідомляє, що «главарі українських нацистів» намагалися евакуюватися з Маріуполя, для чого було використано суховантаж «Апачі» під мальтійським прапором. російський корабель відкрив артилерійський вогонь по судну, внаслідок чого воно спалахнуло». Таким чином, прикриваючись боротьбою з «нацистами», рф виправдовують власні воєнні злочини. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Крім того, губернатор російської Курської області повідомив, що «українські війська обстріляли з мінометів прикордонний пост у регіоні». У ЦПД зауважують, що це дезінформація.

Також незважаючи на те, що українські війська не утримують заручників з числа цивільного населення, міноборони рф стверджує, що «націоналісти в Україні утримують в заручниках як живий щит 6362 іноземних громадян». У ЦПД наголошують, що це – фейк.

Читайте також: Пропаганда рф генерує фейки щодо «жорстокого» поводження з полоненими в Україні - ЦПД

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-