Канада розпочала власне розслідування російських воєнних злочинів

Канада розпочала власне розслідування російських воєнних злочинів

Укрінформ
Канадські правоохоронці почали розслідувати воєнні злочини, вчинені російськими військовими в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Королівській канадській кінній поліції.

“Королівська канадська кінна поліція (РСМП) розпочала національне структурне розслідування обвинувачень у вчиненні воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні. РСМП - єдиний правоохоронний орган Канади, який має мандат на розслідування таких злочинів”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що слідство здійснюватиметься у рамках канадської Програми розслідування воєнних злочинів, учасниками якої є Міністерство юстиції, Прикордонна служба, Міністерство імміграції та РСМП.

Читайте також: У Бучі почалася ексгумація тіл з місця масового поховання

“Партнери програми рішуче налаштовані задокументувати, розслідувати та забезпечити повноцінне передбачене законом переслідування за ці злочини в Україні, а також притягти до відповідальності тих, хто чинив їх”, - пояснюється у заяві.

Правоохоронці наразі збирають свідчення очевидців воєнних злочинів. “Спільно партнери Програми працюють над збором важливої інформації та доказів від українців, які в’їжджають до Канади та хочуть надати її. Партнери забезпечать належне документування та збереження цих даних, аби вони не були втрачені з плином часу й важливі докази були збережені для потреб майбутніх переслідувань”, - розповіли у РСМП.

Читайте також: Злочини росіян у Бучі - вершина айсберга: українці розповіли Amnesty, що пережили в окупації

Мета канадської Програми розслідування воєнних злочинів - позбавити безпечної гавані в Канаді людей, які могли самі чинити чи бути пов’язаними із воєнними злочинами, злочинами проти людяності або геноцидом, й домогтися відповідальності за їх дії. Раніше Канада оголосила, що надішле команду детективів до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, аби допомогти йому із розслідування російських злочинів.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-