Виконання військового замовлення у росії буксує через санкції – розвідка

Виконання військового замовлення у росії буксує через санкції – розвідка

Укрінформ
У росії через інфляцію та міжнародні санкції буксує виконання військового замовлення.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«російські компанії зіштовхнулись з серйозними проблемами при виконанні військових замовлень. Інфляція через введенні санкції «з’їдає» передбачені під виробництво зброї кошти. А додаткові кошти в бюджеті рф відсутні», - ідеться у повідомленні.

Як поінформували в ГУР, «це стало відомо з отриманої доповіді апарату уряду рф стосовно проблемних питань в ході виконання контрактів державного замовлення підприємствами оборонно-промислового комплексу».

«З тексту випливає, що для уникнення підвищення цін, зафіксованих державним замовленням, уряд рф дозволив укладати контракти з єдиним постачальником. Втім, це не призвело до очікуваного результату. Ціна виконання робіт все одно зросла через суттєве подорожчання матеріалів та комплектуючих. А наполягання міністерства оборони рф на фіксації цін призводить лише до збитків для визначеного «єдиного виконавця» військового замовлення», - зазначили у розвідці.

«На даний час виконання замовлення мо рф поставлено під питання через брак коштів та неузгодженість дій між урядом і виробниками. Ця ситуація є прямим наслідком введених міжнародних санкцій до рф в цілому і до її впк, зокрема», - наголосили у ГУР.

Читайте також: Цивільний персонал армії рф жаліється на інфляцію, профспілки погрожують судами - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-