У Туреччині очікують на нові зустрічі переговорників України та рф - глава МЗС

У Туреччині очікують на нові зустрічі переговорників України та рф - глава МЗС

Укрінформ
У Туреччині очікують на нову зустріч груп переговорників від України та росії, згодом - на ще одну зустріч міністрів закордонних справ. Також Анкара продовжує спроби для організації зустрічі на рівні президентів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, якого цитує TRT Haber.

«Ми очікуємо на нові переговори. Ймовірно, це буде на рівні міністрів закордонних справ», - сказав Чавушоглу у Брюсселі, куди прибув на зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

За його словами, організація нової зустрічі переговорників також на порядку денному.

«Ми очікуємо, що відбудуться й інші зустрічі. Ймовірно, це буде між переговорними групами, можливо пізніше, між міністрами закордонних справ щодо можливої ​​угоди. Обидві сторони погоджуються, що глави держав можуть зустрітися. Ми заохочуємо їх до цього», - сказав глава МЗС Туреччини.

Читайте також: Зустріч з росією відбудеться після погодження гарантій безпеки України - Зеленський

За його словами, «частково позитивній атмосфері» процесу досягнення домовленостей зашкодили події в Бучі та деяких інших місцях.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Президент Володимир Зеленський наголосив, що після свідчень знущань російських військових з українців не має великого бажання вести перемовини з рф, але вони необхідні - заради збереження людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-