Після звірств рф великого бажання переговорів немає, але це треба робити – Зеленський

Після звірств рф великого бажання переговорів немає, але це треба робити – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що після свідчень знущань російських військових з українців не має великого бажання вести перемовини з рф, але вони необхідні - заради збереження людей.

Про це він сказав у інтерв’ю турецькому телеканалу Habertürk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Бажання перемовин після того, що ми побачили, з російською федерацією, скажу відверто, бажання великого немає, тому що ми розуміємо, із ким маємо справу», - зазначив Зеленський.

Водночас він наголосив, що незалежно від бажання потрібно щодня робити кроки для того, щоб максимально зберегти життя людей.

Читайте також: Зеленський: У Маріуполі тисячі загиблих і поранених, рф боїться - що світ це побачить

«У будь-якому випадку повинні знаходити нехай навіть дрібні можливості для переговорного процесу. Без цього, думаю, закінчити війну складно», - зауважив Президент.

У цьому контексті глава держави наголосив на важливості посередницької місії тих чи інших лідерів, серед яких є Туреччина.

Читайте також: «Без частин тіл, закатовані»: Зеленський пояснив, чому путіна вже не врятує пропаганда

Водночас на запитання, що би він сказав на початку імовірної зустрічі з володимиром путіним, про яку йдуть розмови щодо можливого проведення її у Стамбулі, Зеленський відповів: «Може бути зустріч у Стамбулі. Я думаю, що неважливо, із чого ми почнемо, важливо, чим ми закінчимо. Тут я буду і повинен бути як Президент достатньо прагматичним. Є речі, про які нам треба спробувати домовитися».

Читайте також: Війська рф найбільше вбили тих людей, яких прийшли «захищати» - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Загарбники катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-