Зеленський: У Маріуполі тисячі загиблих і поранених, рф боїться - що світ це побачить

Зеленський: У Маріуполі тисячі загиблих і поранених, рф боїться - що світ це побачить

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що у Маріуполі тисячі загиблих і поранених мирних жителів, а російські загарбники, намагаючись приховати свої злочини, не пропускають у місто гуманітарну допомогу.

Про це він сказав у інтерв’ю турецькому телеканалу Habertürk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одна з головних причин, чому ми не можемо завезти гуманітарні вантажі у Маріуполь, - саме через те, що (росіяни – ред.) бояться, поки там усе не зачищено російськими військами, дуже всі бояться, що світ побачить, що там. Я думаю, що там трагедія, думаю, що там місце пекла. Я знаю, що там не десятки, а тисячі вбитих людей, і ми знаємо про тисячі поранених», - зазначив Зеленський.

Читайте також: «Без частин тіл, закатовані»: Зеленський пояснив, чому путіна вже не врятує пропаганда

Він підкреслив, що кількість жертв і потерпілих щодня зростає.

Глава держави додав, що є дані про кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців у Маріуполі, але немає інформації щодо цивільних.

«Але все одно вони (росіяни – ред.) не зможуть усе це заховати і всіх українців, які загинули, поховати. Це така кількість, це тисячі людей - це неможливо зробити. Думаю, ми все це обов’язково побачимо, коли зможемо зайти у наше українське місто», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: війська рф найбільше вбили тих людей, яких прийшли «захищати»

Водночас він підкреслив, що розраховує на вдале проведення операції з порятунку поранених маріупольців морем на турецьких суднах.

Як повідомлялося, раніше уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що по Маріуполю лише за останню добу ворог здійснив 118 авіабомбардувань.

Читайте також: У Маріуполі внаслідок бомбардування лікарні живцем згоріли майже 50 людей – мер

Туреччина висловила готовність надати судна для евакуації цивільного населення та поранених із Маріуполя, який від початку березня перебуває у блокаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-