Штати та країни Європи обговорили, як посилити міжнародну ізоляцію росії

Штати та країни Європи обговорили, як посилити міжнародну ізоляцію росії

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств США, Франції, Німеччини, Італії й Великої Британії обговорили останній розвиток подій в України, а також способи посилення міжнародної ізоляції рф.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу за результатами зустрічі в Брюсселі держсекретаря США Ентоні Блінкена з європейськими колегами, передає Укрінформ.

«Держсекретар США та його колеги обговорили, які зусилля краще докласти для подальшої ізоляції рф на міжнародній арені через її грубе порушення міжнародного права й принципів, а також посилити тиск на Кремль та сприяти швидкому завершенню його нищівної війни проти України»,- зазначається в повідомленні.

Лідери також обговорили плани надання Україні додаткової гуманітарної й оборонної допомоги.

Читайте також: Блінкен: Не існує жодного сценарію, який би не передбачав перемоги України

Сторони підтвердили свою відданість підтримці України на тлі неспровокованого й невиправданого вторгнення Росії. Держсекретар вкотре рішуче засудив звірства, які вчинили російські сили в місті Буча та по всій Україні, і закликав притягнути до відповідальності всіх винних, зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Брюсселі, де бере участь у міністерській зустрічі Північноатлантичного альянсу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-