Блінкен: Не існує жодного сценарію, який би не передбачав перемоги України

Блінкен: Не існує жодного сценарію, який би не передбачав перемоги України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен не бачить жодного сценарію, який не передбачав би збереження суверенітету й незалежності України.

Про це він сказав у інтерв’ю NBC, стенограму якого Держдепартамент США оприлюднив у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Що таке успіх, що таке перемога? Це – добитися збереження суверенітету й незалежності своєї країни. І не існує сценарію, за яким цього не сталося б з часом», - підкреслив Блінкен, відповідаючи на запитання щодо перспектив перемоги України у розв’язаній росією війні.

Читайте також: Війна росії проти України може тривати довго – Столтенберг

Водночас він зауважив, що це може зайняти певний час.

«Але найбільш потужним чинником є те, що українці дали чітко зрозуміти, що не підкорюватимуться волі володимира путіна»,- зауважив держсекретар США.

Він підкреслив, що наміри кремля в Україні від початку були стратегічною помилкою, якщо не провалом. Адже путін поставив за мету ліквідувати суверенітет і незалежність України, щоби вона стала частиною "русского мира".

Читайте також: Німеччина має допомогти українцям у боротьбі з путінською системою – глава Бундесверу

Але цього не відбувається, і як би не бажав кремль, українці не збираються ставати суб’єктом російської диктатури, наголосив державний секретар США.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен 6-7 квітня перебуває з візитом у Брюсселі, де бере участь у міністерській зустрічі Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-