Німеччина має допомогти українцям у боротьбі з путінською системою – глава Бундесверу

Німеччина має допомогти українцям у боротьбі з путінською системою – глава Бундесверу

Укрінформ
Путінська система має бути зламана у війні проти України, а Німеччина має всіляко допомогти у цьому.

Про це заявила під час дебатів у Бундестазі міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На вулицях Бучі ми побачили не лише тіла вбитих, а всю жорстокість путінської системи. Системи, яка вважає всі засоби добрими для просування своїх інтересів, яка все підпорядковує націоналістичній великодержавницькій ідеї, яка не має обмежень і гальм, яка попирає право і людяність. Тому ця система не може перемогти. Тому, хто діє як путін, однаково: лежать тіла на вулицях Бучі чи на вулицях Тбілісі, Вільнюса або Берліна. Тож Німеччина має допомогти, як тільки може, українцям у боротьбі з путінською системою», - заявила Ламбрехт.

Вона підкреслила, що ця загарбницька війна сама по собі є злочином, але те, що світ побачив у Бучі, перейшло усі можливі межі. У цьому зв'зку політик зауважила, що було б неправильним зводити все лише до одного путіна. «Це не лише його злочини, а й кожного командира, який віддає накази, кожного солдата, який ці накази виконує або дозволяє, щоб вони були виконані. Вони винні всі. Кожен злочин має бути розслідуваний і абсолютно кожен виконавець має отримати покарання», - заявила міністр.

Читайте також: Усе політичне керівництво та армія рф є воєнними злочинцями – Зеленський

Відповідаючи на критику на адресу федерального уряду та її особисто щодо недостатньої підтримки з боку Німеччини в питанні надання ЗСУ озброєнь, Ламбрехт заявила, що Німеччина вже надала Україні зброю «у великому масштабі», і щодня інтенсивно працює над тим, аби мати змогу надати подальші озброєння. Робота здійснюється, за її словами, в тісному контакті з українським урядом і союзниками.

«І якщо ми не говоримо відкрито про кількість та тип поставлених озброєнь, то це має причину: Україна особливо просила про це, і ми дотримуємося. З військової точки зору йдеться про те, щоб росія не мала відомостей про кількість і види озброєнь. Ворог слухає, тому так важливо діяти, а не говорити про це, адже це може зашкодити меті», - наголосила глава Бундесверу.

При цьому вона заперечила бюрократичні перешкоди і зволікання.

Читайте також: Це воєнний злочин: Шольц різко засудив звірства росіян у Бучі

За словами очільниці Міноборони, завершити цю війну одним ударом неможливо, але послабити боєздатність росіян можна. Цьому мають сприяти запроваджені санкції, які вже привели росію на межу банкрутства та будуть діяти ще глибше.

Глава Бундесверу також зазначила, що НАТО та Німеччина не можуть ризикувати тим, аби стати стороною війни.

У дебатах щодо ситуації в Бучі взяли участь представники всіх фракцій Бундестагу. Усі вони одностайно засудили дії російської армії. При цьому багато депутатів дорікали німецькому уряду за повільне прийняття рішень щодо надання Україні озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-