Німеччина хоче посилити протидію російській дезінформації - Бербок

Німеччина хоче посилити протидію російській дезінформації - Бербок

Укрінформ
Російська дезінформація, яка багатократно посилилася на тлі війни проти України, загрожує також західним демократіям, і тому їй треба ефективно протистояти.

Про це заявила в своїй промові на конференції «Факти проти дезінформації» міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, повідомляє Укрінформ.

Міністр зауважила, що в цій війні під ударом не лише народ України, але також і правда.

«Поки російські танки б’ють по українським містам, кремлівська пропагандистська машина цензурує новини, обмежує соціальні мережі, поширює дезінформацію та карає тих, хто наважується сказати правду. Мета настільки ж ясна, як і цинічна: відняти в українців їх мужність і одночасно тримати росіян у незнанні», - заявила Бербок.

Читайте також: рф поширює дезінформацію за допомогою завербованих американських «експертів»

Щоб протистояти цій пропаганді, підкреслила вона, потрібна неймовірна сміливість.

Політик визнала, що від фальшивих наративів не застраховане жодне суспільство. «Дезінформація небезпечна. Вона підриває довіру до державних інституцій. Вона шкодить відкритому дискурсу. Вона поляризує наші суспільства та загрожує нашим демократіям. І дезінформація значно ускладнює подолання глобальних проблем, які ми повинні подолати», - заявила глава МЗС ФРН.

Дезінформація, зазначила Бербок, – це напад на основні цінності ліберальних демократій. Тому всі ми, хто поділяє людські цінності, повинні працювати разом, щоб відповісти на цей великий виклик.

Очільниця німецького дипломатичного відомства нагадала, що ФРН зробила основним завданням свого головування в G7 посилення демократичної стійкості. «Ми хочемо зміцнити Механізм реагування на кризи G7 – форум, який об’єднує міжнародних експертів для виявлення загроз дезінформації в режимі реального часу, обміну найкращими практиками та вироблення спільних відповідей», - сказала Бербок.

Читайте також: Російська пропаганда увійшла в найбільш токсичну фазу - Подоляк

Німеччина працює з балтійськими партнерами, щоб краще підготувати їх для боротьби з російською дезінформацією. Сюди входять проєкти підтримки та навчання журналістів, підвищення медіаграмотності та надання інформаційного контенту російською мовою, заснованого на фактах.

Також проводяться постійні консультації з партнерами в G7, ЄС та НАТО, запроваджуються ініціативи незалежних досліджень та перевірки фактів.

«Я переконана, що ми зможемо виграти цю битву лише якщо займемо чітку позицію. І якщо ми не впадемо в такий самий гнів і зарозумілість, як ті, хто фальсифікує правду. Ми втілюємо в життя цінності, які вони намагаються зруйнувати», - додала дипломатка.

Конференція проходить у середу в МЗС Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-