рф поширює дезінформацію за допомогою завербованих американських «експертів»

рф поширює дезінформацію за допомогою завербованих американських «експертів»

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України застерігає, що росіяни продовжують поширювати дезінформацію, використовуючи завербованих американських "експертів".

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що колишня офіцер резерву армії США Тулсі Габбард вже кілька років працює на іноземну аудиторію за гроші кремля. Від початку повномасштабної війни росії проти України «західна експертка», зокрема, розповідає, що «США винні у військовій агресії» росії, бо «провокували» агресора багато років, а також що «правляча еліта Вашингтона руками українців хоче вбити якомога більше росіян».

У ЦПД звернули увагу, що Габбард вже неодноразово звинувачували у зв’язках із путіним, проте це не заважає їй виступати як «експерту» в ефірі Fox News. Крім теми війни, Габбард активно дезінформує світ про нібито наявність розробок зброї масового ураження в біолабораторіях України.

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

За даними ЦПД, незважаючи на те, що російська дезінформація та пропаганда, спрямована на західну аудиторію, дедалі більше руйнується, у кремля «на зарплаті» ще багато іноземних пропагандистів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок нового етапу війни проти України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

росія ж вдається до провокацій та маніпуляцій на світовій арені, зокрема через залучення завербованих «закордонних експертів» та проплачені мітинги начебто на підтримку агресії рф.

У самій рф створюється так звана інформаційна бульбашка щодо подій в Україні і, зокрема, останнім часом щодо факту геноциду українців у Бучі.

Фото: ЦПД

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-