У Гаазі відбулася акція із закликом покарати рф за воєнні злочини в Україні

У Гаазі відбулася акція із закликом покарати рф за воєнні злочини в Україні

Фото
Укрінформ
У Нідерландах біля будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС), що знаходиться в Гаазі, відбулася акція на підтримку України та із закликом до розслідування дій російської армії в Україні як воєнних злочинів.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, учасники акції принесли під стіни суду фотографії мирних українців, які зазнали катувань.

“Наша мета була - поінформувати представників суду, що всі ці звірства в Бучі є непрощенні. Українці та світ безмежно засуджують всі ці вчинки, і ми просимо судити усіх винних, і щоб рішення стосовно цієї справи було максимально справедливим! І вся російська армія понесла повну відповідальність за свої дії”, - сказала в коментарі Укрінформу Уляна Бунь, яка проживає в Нідерландах вже багато років.

Акція у Гаазі із закликом покарати рф за воєнні злочини в Україні / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Читайте також: Папа Римський розгорнув привезений із Бучі український прапор

Учасниця акції наголосила, що якщо в суду виникатимуть будь-які сумніви щодо звірств російської армії на території України, то про жорстокість, з якою були вбиті невинні люди, завжди можуть нагадати фото закатованих українців та очевидці цих трагічних подій.

За її словами, працівники суду, які прямували до будівлі МКС і бачили акцію, висловлювали підтримку та співчуття. А оглянувши фото, не могли стримати сліз. Дехто плакав, прямуючи до суду, а хтось навіть вигукував “Слава Україні”.

Багато людей спостерігали за демонстрацією з вікон будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС).

Читайте також: У Нідерландах 14 яхт росіян потрапили під санкції

Участь у акції взяли українці, нідерландці та громадяни інших країни.

“Зокрема, був хлопець з Індії, який написав маленьке звернення і переклав його українською. Вивчив його і вийшов звернутись до людей українською”, - розповіла Бунь.

Також були українці, яким через війну довелося поїхати з власної домівки і шукати підтримки в Нідерландах. Українські біженці розповідали свої історії на акції, а українці, які вже давно проживають в Нідерландах, перекладали їхні історії нідерландською.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Читайте також: Індія засудила звірства росіян у Бучі та закликала до розслідування

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-