Індія засудила звірства росіян у Бучі та закликала до розслідування

Індія засудила звірства росіян у Бучі та закликала до розслідування

Укрінформ
Індія заявила, що рішуче засуджує вбивства мирних українських громадян у Бучі на Київщині та підтримує заклик до незалежного розслідування «глибоко тривожних повідомлень».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

Як наголошує видання, засудження Індією росії на засіданні Ради Безпеки ООН 5 квітня є найрішучішою заявою країни щодо повномасштабного вторгнення рф з початку війни.

До цього Індія утримувалася від голосування за резолюції в Раді Безпеки ООН, Генеральній Асамблеї ООН і в Раді ООН з прав людини, які засуджують дії росії.

Країна має довгу історію проведення позаблокової стратегії в міжнародній політиці. Однак її дипломатичний баланс перебуває під тиском західних країн, які вимагають допомогти стримати росію.

Читайте також: У російських медіа просувається теза про «новий світовий лад», який очолять Китай, Індія та рф

Індію, яка залежить від росії в імпорті нафти, минулого тижня США та Австралія розкритикували за підтримку російської позиції, що підриває санкції Заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Читайте також: Подоляк попередив європейців: Буча - лише початок правди про сучасну росію

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-