ЄС запровадить вугільне ембарго та інші санкції проти росії

ЄС запровадить вугільне ембарго та інші санкції проти росії

Укрінформ
Європейський Союз запровадить вугільне ембарго та інші санкції проти росії за її вторгнення в Україну.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

"ЄС ввів п’ятий пакет санкцій проти росії. Він включає, зокрема, вугільне ембарго, яке коштуватиме Кремлю 4 млрд євро щорічно. До нафтового ембарго, на жаль, поки що не дійшли. Ми продовжимо працювати, щоб переконати наших партнерів саме в нафтовому ембарго", - заявив Єрмак.

За його словами, санкції передбачають також заборону на експорт у росію напівпровідників, машин та транспортного обладнання на суму 10 мільярдів євро. Російські судна тепер не зможуть заходити в порти ЄС. Крім того, заборонені будь-які транзакції з чотирма ключовими російськими банками, включаючи ВТБ. Запрацюють також обмеження на в'їзд вантажівок з білорусі та росії; заборонено імпорт із росії товарів та сировини на кшталт деревини, насіння, морепродуктів та алкоголю.

Читайте також: Штати заборонили росії сплачувати борги з американських рахунків – ЗМІ

Єрмак зауважив, що російські компанії тепер не зможуть брати участь у європейських публічних закупівлях і не матимуть жодної фінансової підтримки ЄС.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: МЗС закликає українців переконувати знайомих за кордоном, що санкції допоможуть Україні виграти війну

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-