МЗС закликає українців переконувати знайомих за кордоном, що санкції допоможуть Україні виграти війну

МЗС закликає українців переконувати знайомих за кордоном, що санкції допоможуть Україні виграти війну

Відео
Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликає українців доносити до громадян інших держав, що санкції можуть допомогти Україні, яка воює за весь світ, виграти війну з росією.

Про це заявив спецпредставник МЗС України з питань санкційної політики Олексій Макеєв на презентації в Укрінформі порталу «Війна і санкції».

«Я дуже хотів би, щоб наші громадяни в своїй комунікації з громадянами інших держав, країн євроатлантичного співтовариства, наголошували, що санкції – це якраз те, що може допомогти нам виграти цю війну… Тому, шановні співгромадяни, комунікуйте в соцмережах, за допомогою цього порталу, підтримуйте заклики наших урядових інституцій та посольств, розмовляйте зі своїми знайомими по всьому світу і переконуйте їх не залишатися осторонь цієї війни, бо сьогодні Україна воює за весь світ», - сказав Макеєв.

За його словами, надзвичайно важливо розпалити всередині західних суспільств це вогнище підтримки, бо коли громадяни вимагатимуть від німецького чи французького уряду накладення санкцій, наприклад запровадження повного ембарго на російські нафту і газ, то жоден уряд не зможе відмовити своїм виборцям і платникам податків.

«Такий суспільний консенсус поступово починає формуватися в різних країнах, і ті уряди, які, здавалося б, відкидають ті чи інші санкційні рішення, під суспільним тиском, я впевнений, будуть змушені робити те, чого очікує українське та європейське суспільства і взагалі весь вільний світ», - зазначив дипломат.

Читайте також: Після різанини в Бучі у Заходу більше не повинно бути вагань щодо санкцій і зброїКулеба

Спецпредставник МЗС з питань санкційної політики зауважив, що левову частку роботи задля перемоги України роблять наші Збройні сили, але санкції сьогодні є найважливішим дипломатичним механізмом стримування агресії.

Він поінформував, що понад півтори тисячі українських дипломатів в усіх куточках планети роблять усе можливе, щоб об’єднати країни світу навколо підтримки України, і закликав співгромадян долучатися до цих зусиль і в такий спосіб допомагати ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції та Міністерство закордонних справ України створили портал «Війна й санкції», який дозволяє переглянути перелік осіб, на яких уже накладено санкції з початку повномасштабної війни рф проти України, а також закликати до накладення санкцій проти осіб, які цього заслуговують

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-