Штати заборонили росії сплачувати борги з американських рахунків – ЗМІ

Штати заборонили росії сплачувати борги з американських рахунків – ЗМІ

Укрінформ
Мінфін США заборонив російському уряду здійснювати виплати власникам свого суверенного боргу зі своїх резервів в американських банках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Росія повинна вибрати між вичерпанням своїх цінних доларових резервів, що залишилися, або надходженням нових доходів або дефолтом», - сказав речник Мінфіну.

Зазначається, що відповідно до санкцій, запроваджених США після вторгнення росії в Україну 24 лютого, валютні резерви російського Центрального банку в фінансових установах США були заморожені. Проте у кожному окремому випадку Мінфін США все ще дозволяв уряду рф використовувати ці кошти для здійснення купонних платежів по суверенному боргу, номінованого в доларах.

У понеділок 4 квітня, коли настав час виплати наступної серії платежів за суверенними облігаціями, включаючи платіж на 552,4 млн доларів, Мінфін США не дозволив обробку банком-кореспондентом JPMorgan останніх виплат.

Відтак у Москви є 30-денний пільговий період для здійснення платежів.

Якщо росія не зробить будь-який зі своїх майбутніх платежів по облігаціях у заздалегідь встановлені терміни або заплатить в рублях, де вказані долари, євро або інша валюта, це буде вважатися дефолтом.

Востаннє росії дозволили здійснити купонну виплату в розмірі 447 мільйонів доларів за суверенними доларовими облігаціями з терміном погашення у 2030 році минулого четверга.

Читайте також: З першого разу не доходить: путін продовжує вимагати оплату за газ в рублях

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-