Вторгнення рф в Україну: у Франції почали три нові розслідування воєнних злочинів

Вторгнення рф в Україну: у Франції почали три нові розслідування воєнних злочинів

Укрінформ
Національна антитерористична прокуратура Франції (Pnat) оголосила у вівторок, що розпочала три нові розслідування "воєнних злочинів" за дії, скоєні проти громадян Франції в Україні після вторгнення росії.

Про це повідомляє Le Figaro, передає Укрінформ.

Факти, про які йдеться, ймовірно скоєні в Маріуполі, Гостомелі та Чернігові, повідомляє Pnat, до компетенції якого належить розслідування цього виду злочинів. Цей орган уже розпочав розслідування після смерті франко-ірландського журналіста П’єра Закжевського 14 березня поблизу української столиці, йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні від рук росіян загинули або знаходяться в полоні десятки журналістів – Олена Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, телевізійний оператор американського каналу Fox News П’єр Закжевський, який мав багаторічний досвід роботи в гарячих точках по всьому світу, загинув під обстрілом неподалік Києва.

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Ворог обстрілює та знищує об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катує і винищує українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-