В Україні від рук росіян загинули або знаходяться в полоні десятки журналістів – Олена Зеленська

В Україні від рук росіян загинули або знаходяться в полоні десятки журналістів – Олена Зеленська

Укрінформ
В Україні від рук російських загарбників загинули десятки журналістів, ще десятки представників ЗМІ перебувають у полоні військовослужбовців рф. 

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«В Україні вже десятки загиблих журналістів. Ще десятки українських працівників ЗМІ викрадені окупантами. Вклоняюся чесним працівникам преси. Дякую за факти, зібрані з ризиком для життя. Будь ласка, вцілійте! Щоб не лише працювати, а й просто жити далі!», - йдеться в повідомленні.

Дружина президента нагадала, що від рук загарбників загинув представник ЗМІ Олег Якунін із Запоріжжя, викладачка журналістики з Маріуполя Лілія Гумянова, а також оператори Віктор Дєдов і Євген Сакун внаслідок ракетних ударів у Маріуполі та Києві.

Також пішли з життя Олександра Кувшинова та її оператор, громадянин Ірландії П'єр Закревський – під час обстрілу села Горенка на Київщині. Російська опозиційна журналістка Оксана Бауліна – під обстрілом на київському Подолі. Американець Брент Рено – в Ірпені.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрадають і катують людей

Загинув від рук російських військових і Макс Левін, український фотограф, журналіст, документаліст. Крім цього, в полоні перебувають Костянтин Риженко з Херсона та Ірина Дубченко із селища Запорізької області.

«І хочу сказати, що в ці часи кожен із нас – журналіст. Всі ми маємо доступ до соцмереж, всі ми можемо свідчити про побачене, збирати та оприлюднювати історії про те, що твориться навколо. Головне – свідчити правду й тільки правду. Заради загиблих і живих», - закликала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, у районі села Гута Межигірська на Київщині, де відбувалися інтенсивні бойові дії, поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна.

За повідомленням прокуратури, журналіст був убитий двома пострілами зі стрілецької зброї. У нього залишились четверо неповнолітніх синів, дружина та літні батьки.

Президент Володимир Зеленський нагородив загиблого фоторепортера Левіна орденом «За мужність». Прощання фотокореспондентом відбулось у Києві в понеділок, 4 квітня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-