На Херсонщині військові рф викрадають і катують людей

На Херсонщині військові рф викрадають і катують людей

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам на Херсонщині.

Відповідне звернення у Фейсбуці розмістив його автор – голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Білий, передає Укрінформ.

«Закликаю вас направити представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до Херсонської області для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому визволенню з тюремних камер», - йдеться у зверненні.

Як зазначив Білий, на тимчасово окупованих територіях України, зокрема на Херсонщині, російські загарбники викрадають мирних жителів, б'ють, чинять тортури.

Читайте також: Луганщина під постійним мінометним вогнем, погіршується ситуація на Херсонщині – зведення ОВА

Кількість викрадених окупантами людей невідома. Очевидці наводять приклади десятків випадків, коли окупанти їздять по квартирах та будинках людей, проводять незаконні обшуки, хапають людей, б'ють їх.

Мирні громадяни виявляються беззахисними перед грубою силою. Їм не надають адвокатську допомогу, судовий захист, ігнорують їхні базові людські права та свободи.

Окупанти утримують викрадених людей у ​​тюремних камерах у Херсоні. Доля багатьох мирних громадян невідома вже багато днів, йдеться у зверненні.

Голова облорганізації КВУ також звернувся до рідних викрадених військовими рф людей та закликав їх звертатися на гарячу лінію Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні для того, щоб запрацювали відповідні механізми Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.

Читайте також: У Станіславській громаді Херсонщини йдуть бої, загарбники не дають евакуювати дітей

Також російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-