У Станіславській громаді Херсонщини йдуть бої, загарбники не дають евакуювати дітей

У Станіславській громаді Херсонщини йдуть бої, загарбники не дають евакуювати дітей

Укрінформ
На Херсонщині у Станіславській громаді, де відбуваються бойові дії, зруйновані будинки, нема води, світла

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська ОДА.

«Станіславська сільська ТГ – ведуться бойові дії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відсутнє електропостачання в самому Станіславі (полагодити поки що, неможливо), водонапірні башти не працюють. Газопостачання в наявності. Близько 10 приватних будинків частково зруйновані (пошкоджені покрівлі даху, вибиті шибки у вікнах). Хлібом, борошном та продуктами харчування забезпечені.

Відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання в с. Олександрівка. Там є часткова руйнація близько 100 приватних будинків (вибиті шибки та пошкоджено шифер на дахах); будівля школи дуже пошкоджена та вибиті шибки.

Як зазначив у Фейсбуці голова громади Іван Самойленко, зранку разом із Червоним хрестом намагалися евакуювати дітей із села Олександрівки до Херсону.

«На жаль, о 06:45 нас російські військові не пропустили в Олександрівку мене та автомобіль Червоного хреста. Провівши неодноразові перемовини проїзд нам категорично заборонили», - зазначив Самойленко.

За його словами, після цього він з колегами прийняв рішення, щоб не їхати порожніми в місто, вивезли 20 дітей з матерями із Станіславу .

Він подякував Вадиму Горбу за допомогу по евакуації - той приїхав на своєму авто через небезпечні російські блокпости.

Як зазначив Самойленко, вони продовжать здійснювати спроби з евакуації дітей з матерями з Олександрівки.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-