Китайські компанії домовляються про купівлю російського газу в обхід санкцій – Bloomberg

Китайські компанії домовляються про купівлю російського газу в обхід санкцій – Bloomberg

Укрінформ
Основні китайські імпортери скрапленого природного газу (СПГ) намагаються налагодити додаткові поставки з російської федерації, аби скористатися падінням цін через відмову від російських енергоносіїв у світі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Державні компанії, в тому числі Sinopec і PetroChina, ведуть переговори з постачальниками про закупівлю спотових вантажів з росії з великою знижкою. Деякі імпортери розглядають можливість використання російських компаній, аби від їхнього імені брати участь у торгах СПГ і приховати свої плани закупівель від іноземних урядів», - інформує видання. 

Зазначається, що при цьому покупці СПГ з Китаю домовляються про поставки на двосторонніх переговорах, щоб залишатися невідомими на спотовому ринку, та утримуються від закупівлі великих об’ємів скрапленого газу.

Оскільки для китайських компаній більшість майданчиків з торгівлі СПГ розташовані за кордоном, китайські покупці також уникають залучення офісів за кордоном, щоб не мати жодних потенційних проблем з урядами країн, де ці офіси розміщені.

Читайте також: Литва першою із країн ЄС повністю відмовилася від російського газу

Водночас уточнюється, що менші китайські покупці СПГ намагаються отримати кредитні гарантії від банків, щоб купити додаткові спотові вантажі з росії, але більшість установ у Сінгапурі не бажають надавати таку підтримку.

Тому лише у великих китайських імпортерів є можливість використовувати відкриті кредитні схеми за кредитними лініями, попередньо схваленими банками.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ЄС закликав офіційний Пекін не втручатися у санкційний режим та не допомагати росіянам обходити обмеження, застосовані до рф за війну в Україні.

У відповідь Китай запевнив ЄС, що буде прагнути миру в Україні, але на «власних умовах», попри заклики до жорсткішої позиції щодо російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-