Канада допоможе ЄС позбутися енергетичної залежності від росії

Канада допоможе ЄС позбутися енергетичної залежності від росії

Заява
Укрінформ
Канада і Європейський Союз спільно працюватимуть над зменшенням енергетичної залежності ЄС від російської федерації. 

Про це йдеться у спільному комюніке прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн за результатами їхньої зустрічі у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми поглибимо нашу співпрацю, спрямовану на перехід до безвуглецевої енергетики, в тому числі зробивши конкретні кроки в енергетичній співпраці з метою підвищення безпеки поставок та припинення залежності ЄС і держав-членів від російських енергоресурсів", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Канада та ЄС вже працюють над створенням спеціальної групи, яка опікуватиметься скрапленим газом та переходом на "зелену" енергетику.

"Ми рішуче налаштовані організувати цього року у Канаді Саміт чистих технологій, аби пропагувати спільну мету "озеленення" наших економік й допомогти у підвищенні енергетичної безпеки, яка наразі під загрозою через незаконну загарбницьку війну володимира путіна проти України", - наголошується у комюніке.

Канада має одні із найбільших розвіданих покладів нафти у світі, однак через обмеження інфраструктури технічно не спроможна експортувати значні обсяги енергоресурсів за океан.

Як повідомлялося, президент Європейського парламенту Роберта Мецола висловилася за якнайшвидше зменшення залежності Європи від російських енергоресурсів, оскільки це є фінансуванням збройної агресії росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-