Новини українською з’являться на німецьких телеканалах RTL і ntv

Новини українською з’являться на німецьких телеканалах RTL і ntv

Укрінформ
Відомі німецькі телеканали RTL і ntv невдовзі запустять програму новин українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Зазначається, що в програмі йдеться про найважливіші події, пов’язані з війною, яку росія розв’язала проти України, та надаватиметься важлива інформація для українських біженців, які перебувають нині у Німеччині.

«Назва програми новин – «Ukraine Update». Вона виходитиме в ефір з понеділка по п’ятницю на RTL.news, ntv.de і на YouTube. Ведучою програми стане українська тележурналістка Кароліна Ашіон, яка змушена була покинути рідну землю через агресивні дії російської армії проти мирного населення, що потерпає від постійних бомбардувань», - ідеться в повідомленні.

Як заявив керуючий директор RTL News Стефан Шміттер, канал зобов’язаний подавати глядачам достовірну інформацію про важливі події: «Ми хочемо надавати нашим глядачам правдиві новини про війну. Іншими словами, ми там, де це все відбувається. І докладатимемо всіх зусиль, аби перевірити інформацію, що надходитиме в ефір телеканалів. Зокрема, ми маємо намір посилити нашу команду колегами, журналістами з України, які допоможуть висвітлювати важливі події рідної для себе країни».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики спільно з першою леді Оленою Зеленської організує щогодинну трансляцію українських пісень на європейському радіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-