Китай відповідатиме за будь-які дії на підтримку агресії рф - Блінкен

Китай відповідатиме за будь-які дії на підтримку агресії рф - Блінкен

Укрінформ
Офіційний Пекін, який має безпосередній вплив на кремлівського диктатора путіна, несе відповідальність за те, щоб зупинити російську агресію проти України.

Про це заявив під час пресбрифінгу у Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що Китай, серед інших, несе відповідальність за використання свого впливу на президента путіна, а також за захист міжнародних норм і принципів, які, за їхніми словами, вони підтримують», – сказав Блінкен.

Держсекретар наголосив, що Сполучені Штати продовжують закликати всі країни використовувати будь-які наявні важелі впливу, аби змусити рф припинити війну в Україні.

«Натомість, схоже, Китай рухається у протилежному напрямку, коли відмовляється засуджувати цю агресію й намагається виставити себе нейтральним арбітром. І ми стурбовані тим, що вони розглядають можливість безпосередньої допомоги росії військовою технікою для використання в Україні», - підкреслив держсекретар США.

Він зауважив, що Китай нестиме відповідальність за будь-які дії на підтримку агресії рф.

«Ми без вагань запровадимо для нього покарання», - наголосив державний секретар США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден планує провести 18 березня телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном. Сторони обговорять російську агресію проти України.

Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-