Президенти США і Китаю обговорять війну в Україні

Президенти США і Китаю обговорять війну в Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден у п’ятницю, 18 березня, під час телефонної розмови з головою КНР Сі Цзіньпіном обговорить російську агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Лідери двох країн (США й Китаю – ред.) обговорять питання управління конкуренцією між нашими двома країнами, а також війну Росії проти України та інші питання, що становлять взаємний інтерес», - йдеться у заяві речниці Білого дому Джен Псакі.

За її словами, телефонна розмова Джо Байдена з Сі Цзіньпіном, яка відбудеться у п’ятницю, 18 березня, є частиною постійних зусиль щодо підтримки відкритих ліній зв’язку між Сполученими Штатами та КНР.

Зазначається, що остання розмова лідерів двох країн відбулася в листопаді під час віртуального саміту, який тривав три з половиною години.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Xinhua


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-