Україна закликала суд ООН у Гаазі якнайшвидше застосувати запобіжні заходи до рф

Україна закликала суд ООН у Гаазі якнайшвидше застосувати запобіжні заходи до рф

Укрінформ
Україна закликає Міжнародний суд ООН у Гаазі якнайшвидше видати наказ про застосування запобіжних заходів у справі щодо звинувачень проти росії в геноциді.

Як передає Укрінформ, про це представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич повідомив у Фейсбуці.

Українська делегація представила позицію України в Міжнародному Суді ООН щодо звинувачень проти рф у геноциді.

"Ми дякуємо всім, хто був з нами в ці важкі дні підготовки позову та позиції. Усі ваші пропозиції були враховані і завдяки вам ми посилили позицію України. Закликаємо суд якнайшвидше видати наказ про застосування запобіжних заходів", - написав представник Президента.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН, що в нідерландській Гаазі, українська сторона просила запровадити тимчасові заходи та зобов’язати РФ зупинити свої військові дії на території України.

Судові засідання в Гаазі призначені на 7 і 8 березня 2022 року з 10:00 до 13:00 за місцевим часом. Ідеться про слухання у справі щодо звинувачень у геноциді, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

На третій день війни Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-